Mārtiņš Liberts ([info]djhurio) rakstīja,
@ 2003-06-17 10:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Massive Attack - Smalltime Shot Away

Massive Attack #3
Superīgs koncerts (nevaru izdomāt nopietnāku apzīmējumu, lai to raksturotu).

Ar MA mūziku iepazinos relatīvi nesen. Radio Naba gaidīja un slavēja jauno albūmu, tā es arī iedomājos, ka beidzot jānoskaidro kāds tas MA ir. Sāku ar "100th Window" un pie tā arī paliku. Albūms, kurš patika uzreiz pēc pirmās noklausīšanās.

Šovs bija ar gaismām, dūmiem, lāzeriem, bet tas jau laikam nav nekas īpašs. Patika ekrāns. Pirmais wow bija par to, ka lielākā daļa tekstu, kas tika rādīti uz ekrāna, bija iztulkoti latviski. Tas tomēr rada iespaidu, ka grupa ir piestrādājusi pie mājas darbiem. Uz ekrāna tas viss izskatījās apmēram tā:

#############################
#100TH WINDOW#
#############################
#ATRASANAS VIETA: RIGA
#DATUMS: 16. JUNIJS
#PIRMDIENA
#############################


Katrai dziesmai bija savs vizuālais attēls (vienai vai divām nebija). Interesantākās vizualizācijas bija:



Viņi bija 10. 5 no tiem solisti + bungas, bassģitāra, ģitāra, taustiņi, vijole. Pēc katras dziesmas solisti mainījās, un tas radīja dažādības efektu. Bija gan vieglās dziesmas ("Tear Drop"), gan, teiksim, smagās. Lai arī mūzika bija nepazīstama, izņemot dziesmas no 100. loga un "Tear Drop", tāpat tā diezgan paņēma. Žēl, ka līdzi nevarēja dziedāt - vārdus nezināju.

Ilgi bija jāgaida, kamēr Saule noriet. Iesildītāji arī bija interesanti - somijas grupa, nezinu kā saucas. Elektronika + pūšamais instruments (flauta tā nebija, mož klarnete - nezinu) + bundziņas, grabulīši, etc.

Pamanīju, ka ar gaismām darbojās cilvēks no "NA". Vakarā parunāju ar tēti, un izrādās, ka visas gaismas ir nevis līdzi vestas, bet tepat vietējās. Gan jau, ka tie paši NA visu būs būvējuši un likuši.

Kādu laiku būs labs feelings :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]uldy
2003-06-17 13:16 (saite)
Vakar peec meensha ilga chakara man atkal atjaunoja internetu... un pirmais ko izdariiju bija nokachaaju MA. Iepazinos. un secinajau, ka esmu audzis mezhaa, ja liidz shim par vinjiem neesmu neko dzirdeejis.
starp citu. kaa pamaniiju, nokachaaju no Tevis. :)
sagadiishanaas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]djhurio
2003-06-17 13:38 (saite)
Kas tad ar internetu bija? Tev kaads ISP? Maxinet?
Man Global DVA samazinaaja meenesha maksu uz 12Ls. Gaidu kameer vinji piesleegs socks proxy serveri, lai vareetu ar eMule kachaat, bet vinji jau kaadu meenesi chakareejas un nevar piesleegt. Visulaiku kaut kaadas probleemas - zvaniet peec nedeeljas. Labi, ka atcereejos, shonedeelj veel neesmu zvaniijis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]uldy
2003-06-17 18:37 (saite)
man bij taa, ka namupaarvalde no beeninjiem nonjeema ruuteri.
gandriiz kaa Ogree-->>www.pods.lv
negribeeja NP ar maksinetu slegt ligumu - tikai pagajushaja piektdienaa saremonteja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?